CALITATEA VIEȚII
ȘI
ABANDONUL ȘCOLAR

 elevi

 

 

I-am întrebat pe colegii voștri elevi ce și-ar dori să găsească pe un site care abordează problema calității vieții școlare și a abandonului școlar astfel încât să răspundă așteptărilor voastre...

 Testimoniale : Elevii și-au exprimat nevoia de a ști că este posibilă ameliorarea problemei abandonului școlar.  De aceea am ales să prezentăm câteva testimoniale video și scrise aparținând foștilor elevi aflați în abandon școlar și performanțele acestora (orientare școlară și profesională, inserție pe piața muncii, stagii …).

Actanți în lupta împotriva fenomenului de abandon școlar: Întâlnirile cu elevii au oferit prilejul de a constata că rolul specialiștilor din mediul școlar și perișcolar nu este mereu ușor de îndeplinit. În această rubrică, puteți găsi informații despre rolul fiecărui membru al echipei educative.

Metodele de învățare : Cunoașterea metodelor de învățare este foarte importantă. Mulți elevi nu știu încă cum să învețe. De aceea, vom prezenta metodele de învățare validate științific. (ex. efectul testing)

Orientări posibile, instrumente și conexiuni : Există numeroase dispozitive, conexiuni și orientări Pentru elevi, este dificilă orientarea în acest context în care reperele sunt multiple. Il est difficile pour les élèves de se repérer dans toutes ces possibilités. În această rubrică, sunt prezentate principalele instrumente de lucru.

Forum : Pe parcursul întâlnirilor cu elevii, s-a exprimat de mai multe ori sentimentul de singurătate. Un forum pentru împărtășirea impresiilor ar permite elevilor să-și exprime trăirile, păstrându-și, în același timp, anonimatul. Această pagină va necesita însă un moderator, din acest motiv crearea forumului nefiind încă definitivă.

Link-uri către alte site-uri : Link-urile vor fi organizate pe mai multe categorii, după cum urmează : site-uri pe tema abandonului școlar (ex, eduscol), metodele de învățare, … În plus, pentru a ameliora posibilitățile de promovare a platformei, am putea folosi rețelele sociale (ex, facebook, twitter). Link-urile către aceste site-uri ar fi disponibile în această rubrică • Abandonul școlar : ce reprezintă ? Se menționează definiția abandonului. Sunt prezentați factorii de risc și semnele care prevestesc abandonul școlar..

Resurse : Vor fi disponibile în această rubrică atât articole, cât și secvențe video. Arhivele vor fi clasificate.

Cine suntem noi? Pentru elevi, este importantă cunoașterea furnizorului. În această rubrică, veți găsi o prezentare a Consiliului Europei și a persoanelor care au contribuit la realizarea acestui site. Vor fi notate și datele de contact ale acestora.

Funcționarea platformei : Este disponibil un formular de contact care va permite utilizatorilor să pună întrebări în legătură cu utilizarea platformei online. O serie de Întrebări posibile (FAQ) va cuprinde toate întrebările recurentem ce vor fi actualizate constant.

Articole tematice : Se vor face propuneri regulate pentru redactarea de articole tematice, care vor fi afișate pe platformă. Articolele selectate vor fi publicate.

Acest proiect este finanțat cu susținerea Uniunii Europene.

Uniune Europeană nu este responsabilă de folosirea informațiilor pe care le conține acest site.

gallery/logo europe